Cleanmaster BioluxCleanmaster Biolux

BLOG: Vier tips voor optimaal handen wassen op het werk

handenwassen-blog

Handen wassen wordt gezien als één van de belangrijkste maatregelen om de overdracht van micro-organismen en ziektekiemen te voorkomen. Het belang van goede handhygiëne op het werk wordt hiermee direct duidelijk. Deze blog bevat een aantal tips om de handreiniging binnen jouw organisatie te verbeteren.

Tip 1: Was de handen met foamzeep

Foamzeep (ook wel foam soap of schuimzeep genoemd) wordt tegenwoordig vaak verkozen boven traditionele zeep. Foamzeep voelt zeer zacht aan en is gemakkelijk te verdelen over de handen. Foamzeep is gemakkelijk van de handen af te spoelen waardoor er per wasbeurt ook aanzienlijk minder water gebruikt wordt. Bovendien is foamzeep zeer zuinig in gebruik, met één liter kunt u gemiddeld 2000 keer de handen wassen.

Tip 2: Gebruik een zeepdispenser

Een zeepdispenser zorgt voor de optimale dosering van de zeep. Met een zeepdispenser heeft de gebruiker met één dosering voldoende zeep voor één handreiniging. Verspilling wordt hiermee voorkomen. Een zeepdispenser komt ook de hygiëne ten goede; het gesloten systeem zorgt dat er geen micro-organismen in de zeep terecht komen.

Tip 3: Droog de handen met handdoekpapier

De meest hygiënische manier om uw handen te drogen is met papieren handdoekjes of een papieren handdoekrol. Handdoekpapier is altijd schoon en wordt na gebruik weggegooid. Handdoeken van textiel vormen een bron van micro-organismen en ziektekiemen. Bij voorkeur gooit u de handdoekjes weg in een open afvalbak of één met een tuimeldeksel, zodat u geen deksel hoeft aan te raken.

Tip 4: Houd rekening met het milieu

Naast voordelig en hygiënisch handen wassen houdt Cleanmaster Biolux ook altijd rekening met het milieu. Zeep voorzien van een milieukeurmerk (bijv. Europees Ecolabel) heeft dezelfde werking als andere zepen, maar belast het milieu zo min mogelijk. Ook het gebuik van een dispenser komt het milieu ten goede, omdat verspilling wordt voorkomen.

Schone handen voor elke branche

De beschreven tips vormen de basis van juiste handreiniging op het werk. Daarnaast zijn er per sector verschillende eisen betreffende het wassen van de handen. Cleanmaster Biolux biedt voor elke branche een passende manier voor de handhygiëne, bijvoorbeeld voor scholen, kantoren, industrie, horeca, zorginstellingen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we kunnen betekenen voor uw handhygiëne!

Aanvullende tips, opmerkingen of vragen? Deel ze hieronder!

Interessant? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Björn
About Björn
 

Contact

Neem contact op via

Tel: +31 (0) 113 22 72 85
E-mail: info@cleanmasterbiolux.nl
Blijf op de hoogte:

Adres

Cleanmaster Biolux
A. Plesmanweg 15/15
4462 GC Goes