Cleanmaster BioluxCleanmaster Biolux

BLOG: Het EU Ecolabel

Eu EcolabelDe maatschappelijke druk op bedrijven neemt toe. Inkopers, eindgebruikers, leveranciers en andere stakeholders vinden het steeds belangrijker dat ondernemers zich publiekelijk verantwoorden. Naast de kwaliteit van het product worden het productieproces en de herkomst van de grondstoffen steeds belangrijker. Ook bij Cleanmaster Biolux is deze trend zichtbaar aanwezig. Door middel van het Ecolabel laten we zien dat het product maatschappelijk verantwoord is.

Maar wat zegt het EU Ecolabel precies? En waarom kiest u voor een product met EU Ecolabel?

Wat is het EU Ecolabel?

Het EU Ecolabel is een Europees milieukeurmerk met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. De producten voorzien van het Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking.

Eén van de sterke punten van het EU Ecolabel is dat rekening wordt gehouden met de volledige levenscyclus van het product; vanaf het winnen van de grondstoffen tot het moment waarop het als product bij het afval komt.

Daarnaast controleert men per product welke fase het meeste impact heeft op het milieu. Bijvoorbeeld bij een reinigingsmiddel is de impact het grootst wanneer dit in het water terecht komt, voor toiletpapier is het belangrijk om na te gaan vanuit welke bossen het papier is vervaardigd. Er worden per productgroep criteria opgesteld om de impact zo veel mogelijk te verkleinen.

De milieucriteria zijn zodanig gedefinieerd dat slechts 10 à 20% van de producten op de markt het EU Ecolabel kunnen behalen. Dat betekent dat alleen de meest milieuvriendelijke producten het label kunnen krijgen.

Waarom een EU Ecolabel?

– Imago en positionering
Door producten met EU Ecolabel te kopen, verkopen of produceren laat u aan gebruikers en de maatschappij zien dat u een bewuste, milieuvriendelijke keuze heeft gemaakt. Het EU Ecolabel voegt waarde toe en toont aan dat u maatschappelijk verantwoord onderneemt.

– Betrouwbaar
De criteria voor het EU Ecolabel worden op Europees niveau op basis van wetenschappelijk onderzoek door het bestuur van het Europees Ecolabel (EUEB) vastgesteld. De criteria, transparantie en controleerbaarheid tonen aan dat producten met het EU Ecolabel zo milieuvriendelijk mogelijk zijn geproduceerd.

– Kwaliteit
Aan het EU Ecolabel kunt u zien welke producten beter zijn voor het milieu zonder dat de kwaliteit van het product in het geding komt. Volgens de vastgestelde criteria moet een sanitairreiniger met Ecolabel dezelfde kwaliteit bieden als een reguliere sanitairreiniger.

Cleanmaster Biolux en het EU Ecolabel

Cleanmaster Biolux heeft het afgelopen jaar het assortiment uitgebreid met milieuvriendelijke producten voorzien van een EU Ecolabel. Hieronder vindt u onze producten die voorzien zijn van het milieukeurmerk.

Reinigingsmiddelen:

  • Interieurreiniger
  • Sanitairreiniger
  • Vloerreiniger
  • Allesreiniger (industrieel)

Dispenservullingen:

  • Toiletpapier
  • Handdoekpapier
  • Poetspapier
  • Handzeep

Heeft u interesse in onze producten voorzien van het EU Ecolabel? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Melvin
About Melvin
Tijdens mijn studie Commerciële Economie ben ik afgestudeerd bij Cleanmaster Biolux. Sindsdien ben ik hier werkzaam. Ik vind het leuk om te zien dat Cleanmaster Biolux door degelijk advies en flexibiliteit een voordeel voor de klant kan bieden. De klant ontvangt snel reactie en een concreet antwoord. Iets wat bij mij past en bij deze tijd.
 

Contact

Neem contact op via

Tel: +31 (0) 113 22 72 85
E-mail: info@cleanmasterbiolux.nl
Blijf op de hoogte:

Adres

Cleanmaster Biolux
A. Plesmanweg 15/15
4462 GC Goes