Alles voor uw bedrijfshygiëne en schoonmaakonderhoud

De Groene Pluim

Een erkenning voor duurzaam ondernemen


Cleanmaster Biolux ontvangt Groen Pluim 2021

Cleanmaster Biolux heeft heeft uit handen van wethouder De Goffau de Groene Pluim 2021 gekregen. De gemeente Goes reikte de prijs voor het tweede jaar uit. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor organisaties die duurzaam ondernemen. Gemeente Goes zet actief in op het verduurzamen van bedrijven en daar hoort een compliment als de Groene Pluim bij.

Goes wil in 2045 energieneutraal zijn. Daarom stimuleert de gemeente onder andere bedrijven om mee te werken aan dit doel. In Goes zijn verschillende ondernemers al bewust met duurzaamheid bezig. Zij kunnen andere ondernemers inspireren om hun bedrijf ook te verduurzamen. Daarbij sluit de Groene Pluim aan met een erkenning voor organisaties die duurzaam ondernemen.


Cleanmaster Biolux ontvangt de Groene Pluim van wethouder De Goffau.
De Groene Pluim wordt uitgereikt in de letterlijke vertaling van een plant.

Een Pluim

“Een bedrijf als Cleanmaster Biolux laat zien dat duurzaam ondernemen een verschil kan maken. Gemeente Goes heeft voorbeeldbedrijven als deze nodig als inspiratie voor andere Goese ondernemers. Zo bouwen we samen aan een energie neutrale gemeente en bewust duurzaam leven. Daarom zetten we Cleanmaster Biolux graag in het zonnetje met deze pluim”, aldus wethouder De Goffau.


Accreditatie

Een accreditatiecommissie van de Groene Pluim ging al eerder langs bij het bedrijf. Daarbij werd vooral gekeken of de organisatie op haar eigen wijze actief bijdraagt aan een aantal van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

Ondernemers die klimaatverandering aanpakken, die zich inzetten voor duurzame consumptie en productie, die zich hard maken voor fatsoenlijk werk en/of die kennis en kunde willen delen, die ondernemers verdienen de Groene Pluim.


Het Cleanmaster Biolux team ontvangt de Groene Pluim
Cleanmaster Biolux is trotse ontvanger van de Groene Pluim

Juryrapport

Volgens het juryrapport van de Groene Pluim is Cleanmaster Biolux / Cleanmastershop.nl in Goes een duurzame koploper in de branche. “Met de huidige klantenkring en de impact die het bedrijf in de keten heeft, overstijgt duurzaam schoonmaken én ondernemen de regio en de landsgrenzen. Bijvoorbeeld wordt er met klanten voortdurend naar optimale en milieuvriendelijke producten gezocht. En op het gebied van eerlijk werk en economische groei geeft het bedrijf stagiaires ook een vergoeding voor hun eindopdracht als deze een concrete bijdrage levert aan de bedrijfsvoering.

De accreditatiecommissie is positief over de ambitie die het bedrijf heeft en de stappen die tot op heden gezet zijn. In de toekomst zal Cleanmaster Biolux zeker in staat zijn de Groene Pluim te behouden en een echte inspiratiebron te zijn voor anderen.”

Na De Roompot Groep en Grafisch Bedrijf Goes (GBG) wordt Cleanmaster Biolux de derde Groene Pluim houder in de gemeente Goes.