Cleanmaster BioluxCleanmaster Biolux

Cleanmaster Biolux en MVO

Cleanmaster Biolux heeft als dé groothandel totale bedrijfshygiëne een uitstekende reputatie op het gebied van ecologisch verantwoorde bedrijfshygiëne. Onze klanten kiezen bewust voor het milieu. Naast ons groot assortiment in ecologisch verantwoorde en/of milieuvriendelijke producten besteedt Cleanmaster Biolux veel aandacht en tijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking met Stichting Gors, waarbij een mini-onderneming is opgezet. Het doel is mensen met een functiebeperking actief te laten deelnemen aan de zakelijke arbeidsmarkt. Om bestellingen van de ecologisch verantwoorde producten ook op een ecologisch verantwoorde manier bij de eindgebruiker te leveren heeft Cleanmaster Biolux bijgedragen aan de aanschaf van een moderne bakfiets. Deze fiets is regelmatig terug te zien in het straatbeeld van Goes, een milieuvriendelijk alternatief.

Naast deze samenwerking hebben wij iemand in dienst van Stichting Gors een cliënt met een functiebeperking die meewerken op ons kantoor. Deze medewerker helpt ons met bezorgen en klusjes in het magazijn. Kortom, in alle bedrijfsprocessen houdt Cleanmaster Biolux zoveel mogelijk rekening met de ecologische, sociale en economische omgeving.

Door onze optimale balans tussen de drie P’s : People, Planet en Profit heeft Cleanmaster Biolux in 2012 uit handen van burgemeester Verhulst de MVO-prijs 2011-2012 van de gemeente Goes mogen ontvangen. De jury beschreef destijds in het juryrapport Cleanmaster Biolux als: “een parel in het Zeeuwse bedrijfsleven” en “een voorbeeld voor maatschappelijk verantwoord ondernemen”. Tijdens de tweede uitreiking van deze prijs in 2014 behoorde Cleanmaster Biolux tot de top drie van de beste MVO-ondernemingen van de gemeente Goes. Een bevestiging dat wij ons als bedrijf blijven ontwikkelen. Directeur Björn Terlingen is momenteel tevens MVO-ambassadeur regio Zuid-Nederland.

Milieuvriendelijk vervoersmiddel
 

Cleanmaster Biolux, MVO en u

Kiest u voor uitstekende bedrijfshygiëne met oog voor het milieu en de samenleving, dan is Cleanmaster Biolux uw partner. Met ons assortiment en uw wensen verzorgen we samen de bedrijfshygiëne op een ecologische en maatschappelijk verantwoorde manier. Hieronder treft u enkele aspecten die een positieve bijdrage leveren aan uw milieuverantwoorde bedrijfshygiëne.

MVO Reinigingsmiddelen

REINIGINGSMIDDELEN

Cleanmaster Biolux is leverancier van ecologisch verantwoorde reinigingsmiddelen. Daarnaast hebben wij sanitair- en allesreinigers die voorzien zijn van het Europees Ecolabel. Het gebruik van onze reinigingsmiddelen draagt bij aan uw milieuverantwoorde bedrijfshygiëne.

Voor het juiste en ecologisch verantwoorde gebruik van de reinigingsmiddelen is een optimale dosering essentieel. Dit kan door toepassing van doseerapparatuur, zoals een doseerdop of doseerfles. Voor groot verbruik adviseert Cleanmaster Biolux gebruik te maken van automatische doseerstations.
Schoonmaken met een doseersysteem van Cleanmaster Biolux voorkomt overdosering. Het idee “Meer schoonmaakmiddel maakt meer schoon” is onjuist. Overdosering leidt tot een grotere belasting van het milieu, streepvorming en plakkerigheid, een grotere kans op gevaren voor de gezondheid en verspilling. Kortom, te veel reinigingsmiddel is niet maatschappelijk verantwoord. Daarentegen, een ecologisch verantwoord reinigingsmiddel en een juiste dosering dragen positief bij aan uw milieuverantwoorde bedrijfshygiëne en uw schoonmaakkosten.

MVO Dispensers

DISPENSER EN VULLINGEN

Dispensers zijn niet alleen zeer hygiënisch, maar sparen ook het milieu. Het gebruik van dispensers zorgt voor minder afval en een zuiniger gebruik. Daarnaast blijkt ook dat een kostenbesparing te bereiken is door het gebruik van dispensers. Bij dispensers horen ook vullingen, ook wel disposables genoemd. Cleanmaster Biolux biedt een ruim assortiment vullingen, zoals onder andere zeep, handdoekpapier en toiletpapier, die allen ecologisch verantwoord zijn en/of voorzien van een Europees Ecolabel.

MVO Reinigingsmaterialen

REINIGINGSMATERIALEN

Alle reinigingsmaterialen van Cleanmaster Biolux zijn van duurzame kwaliteit, dat wil zeggen dat ze lang mee gaan. Daarnaast bieden wij een breed scala aan ergonomische reinigingsmaterialen. Ergonomische materialen dragen bij aan de veiligheid, de gezondheid, het comfort en het doeltreffend functioneren van de gebruiker.

MVO impressie

EUROPEES ECOLABEL

Cleanmaster Biolux levert onder andere reinigingsmiddelen en dispenervullingen die voorzien zijn van het Europees Ecolabel. Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non food producten. Producten voorzien van het keurmerk zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking.

Europees Ecolabel

MVO LOONT

Dat MVO loont weet Cleanmaster Biolux. Daarom is Björn Terlingen, directeur Cleanmaster Biolux, ambassadeur van MVO Loont. MVO Loont inspireert, adviseert en helpt bedrijven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Cleanmaster Biolux toont door het ambassadeurschap het belang van MVO nogmaals aan.

MVO Loont

GREEN KEY

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Om het keurmerk te voeren zijn ook aan de schoonmaak eisen gesteld. Specifieke reinigingsmiddelen, materialen en dispenser zijn nodig voor het behalen van de Green Key. Cleanmaster Biolux kan u adviseren over het gebruik van de juiste producten om uw schoonmaak te laten voldaan aan de eisen van de Green Key.

Green Key

BLAUWE VLAG

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding voor stranden en jachthavens. Met de Blauwe Vlag aangetoond dat de stranden en jachthavens schoon en veilig zijn. Hierbij moet aan verschillende criteria voldaan worden, ook op het gebied van schoonmaak. Cleanmaster Biolux weet wat nodig is om uw schoonmaak Blauw Vlag waardig in te richten.

Blauwe Vlag
 

Contact

  Neem contact op via

  Tel: +31 (0) 113 22 72 85
  E-mail: info@cleanmasterbiolux.nl
  Blijf op de hoogte:

  Adres

  Cleanmaster Biolux
  A. Plesmanweg 15/15
  4462 GC Goes